Copyright s.c. DADIDEPAN s.r.l.

La culesul trufelor sunt folosite anumite rase de câini (în general câini de vânătoare), special dresaţi pentru a le depista după miros. Rasa italiană de câini Lagotto Romagnolo a fost folosită pentru vânătoare până în anii 1800. De atunci s-a făcut o serioasă contra-selecţie privind instinctul de vânătoare, rasa fiind utilizată pentru căutarea trufelor. Diferenţa între o rasă de vânătoare şi un lagotto este lipsa instinctului de vânătoare, dar un lagotto are un miros la fel de bun ca orice rasă de vânătoare. Foarte mulţi oameni lucrează cu câini în căutare şi toţi spun că cel mai greu lucru în dresaj e să ai control asupra unui câine şi în pădure. Câinilor de vânătoare (aceste rase sunt cel mai des aplicate, pentru că au nas bun), când ajung în pădure, li se trezeste instinctul şi sunt greu de controlat. Italienii au selectat această rasă din acest motiv. Rasa este veche, peste 200 de ani, dar abia în 1993 s-a acceptat pe plan naţional şi în 2005 s-a recunoscut definitiv de către FCI (Federaţia Canină Internaţională).

 

Recoltarea trufelor cu câini dresaţi necorespunzător sau chiar lipsiţi de dresaj este o activitate cu impact negativ asupra ecosistemului şi al caracterului durabil al trufelor. În majoritatea cazurilor, câinele indică doar trufele mature, iar trufarul are datoria să scoată din pământ aceste exemplare, fără a săpa solul din jurul lor.

Câinii dresaţi de Dan Cautiş realizează toate activităţile necesare - obedienţă în pădure, indicare trufă şi aport trufă, fără a fi distraşi de factori disturbatori şi fără a distruge trufa sau habitatul său. Deasemenea, urmărim compatibilitatea fiecărui căutător cu câinele său. Preţul câinilor variază în funcţie de performanţe, de vârstă, de experienţa în practica de recoltare (perioada de când câinele practică această activitate), respectiv de evaluarea calităţilor sale realizată de Asociaţia Crescătorilor de Trufe din România.

 

La cumpărarea câinilor se oferă probă de lucru în mediu necontrolat, la alegerea cumpărătorului şi pachet complet de cunoştinţe şi suport pentru exploatarea sa raţională şi profitabilă. Astfel pot fi garantate abilităţile câinelui şi sunt evitate incovenientele ulterioare legate de câinii care găsesc cu uşurinţă trufa ascunsă în mediu familiar, dar sunt inutilizabili în mediu natural.

 

Pot fi oferite facilităţi de plată, în funcţie de elementele stabilite în urma discuţiilor directe cu reprezentanţii societăţii prin canalele postate la secţiunea CONTACT.

LAGOTTO ROMAGNOLO

Canisa noastră este amplasată într-o zonă rurală propice creşterii şi educării câinilor. Mai presus de orice, investim pasiune în selecţionarea şi creşterea câinilor. Activitatea este coordonată de dl. Dan Cautiş, cu o vastă experienţă în domeniul selecţionării şi educării câinilor căutători de trufe. Reproducătorii canisei au fost importaţi din Ungaria, Slovacia, Italia etc. Canisa beneficiază de asistenţă veterinară şi de hrană de cea mai bună calitate. Adăposturile întrunesc normele europene şi sunt prevăzute cu încălzire centrală.

 

Căţeii de vânzare sunt proveniţi doar din exemplare de rasă de o calitate superioară. Fiecare căţel de vânzare este deparazitat intern conform vârstei, cu produse de cea mai bună calitate şi este vaccinat la zi. Oferim sfaturi cu privire la alimentaţia şi vaccinarea căţelului achiziţionat.

 

Prin intermediul nostru puteţi face o investiţie de lungă durată, o achiziţie de care cu siguranţă veţi fi mândru.

Web design & development